Николай Коцев подаде оставка от партийния пост
Николай Коцев подаде оставка от партийния пост / Дарик Враца

Областният координатор на ГЕРБ за врачанско Николай Коцев е подал оставка по-рано днес. Причината е в скандала около името на поръчителя на побоя над бившия изп.директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов. Тази сутрин Николов обяви по ТВ 7, че около 3 седмици преди побоя е разговарял по телефона с Коцев, който го попитал дали е изпълнил нареждането. След като Николов отговорил че нищо не са се разбирали, Коцев заявил - "Тогава ти си ми цел № 1".
Александър Николов каза, че за този разговор е уведомил разследващите органи.

Оставката на Николай Коцев е приета от премиера Борисов обяви на пресконференция зам. председателя на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов, като добави, че разследването не е доказало връзка на Коцев с побоя.

Вчера пък настоящият изп.директора на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов, в същото предаване по телевизията каза, че детутатът с най-много интереси в енергетиката е Румен Овчаров.

По този повод лидерът на БСП Сергей Станишев посъветва бившия енергиен министър Румен Овчаров да съди шефа на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов за внушенията, че е поръчал побоя над Александър Николов. Според социалистите по случая трябва да се намеси прокуратурата.