Янаки Стоилов се срещна със симпатизанти на БСП
Янаки Стоилов се срещна със симпатизанти на БСП / DarikNews, архив

Заместник-председателят на Националния съвет на Българската социалистическа партия Янаки Стоилов се срещнa с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора. Привържениците на БСП препълниха залата на РБ „Захарий Княжески". С тази среща местната структура на партията даде началото на политическия сезон, който по думите на Стоилов, ще бъде изпълнен с напрежение. Той потърси мненията, препоръките и отговори на въпросите на старозагорци.

За пореден път Левицата се обяви като категорична опозиция на политическото управление на България. Беше посочен примерът с позицията на сегашното правителство относно АЕЦ „Белене", която Янаки Стоилов определи като изгубване на перспективна възможност за страната.

Зам.-председателят на Националния съвет на БСП обобщи как партията възприема фигурата на премиера Бойко Борисов. „В началото на мандата той се изявяваше като Отмъстителя, който ще раздаде справедливост и ще обезщетити загубите, причинени на хората. В последните две години се представя като Строителя, който гради държавата. А в последната година, явно ще се изявява като Спасителя на държавата - обещават повишаване на доходи в социалната сфера и т.н. Но всичко това не е подплатено с конкретни и реални икономически действия."

От БСП се нядяват да превърнат протестния вот на хората на предстоящите парламентарни избори, в наказателен - срещу кабинета „Борисов", бе коментирано още на срещата.