Театър Весел откри новия творчески сезон
Театър Весел откри новия творчески сезон / netinfo

Великотърновският театър "Весел" откри новия театрален сезон с участие в 20-то юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко - трима са много" в Пловдив. Куклените артисти представиха в града под тепетата „Принцесата и граховото зърно". Това е трети спектакъл от репертоара на търновската трупа, селекциониран през годините за официалната програма на престижния театрален форум.

„Пингвинчето Фраки" и „Храбрият оловен войник" са другите две заглавия, участвали в предходни издания на фестивала. Творческата работа на актьорите Елка Баланова и Веселин Василев бе високо оценена от публиката и професионалната аудитория в залата. „Принцесата и граховото зърно"е дело на режисьора Тодор Вълов, сценографа Емелияна Тотева и композитора Елена Методиева.

Спектакли на театрите от България, Словения, Австрия, Испания, Холандия, Уругвай и Нова Зеландия бяха оценявани от почетните гости -  директори на международни театрални фестивали, чието присъствие е задължително за всеки професионален форум от такава световна величина.

Театър "Весел" откри новия творчески сезон
netinfo

Театър "Весел" получи покана за участие от Станислав Дубков - мениджър на най-големия куклен театър в света „Арлекин" и директор на фестивала „В гостях у „Арлекина" - гр.Омск, Русия. „Рязанские смотрины" (фестивал в гр.Рязан, Русия), в лицето на Константин Кирилов, директор на Областния куклен театър в Рязан, също покани спектакъл на "Весел" за участие в следващото си издание.

Освен задгранични участия, в които кукления театър ще представи Велико Търново и България, през настоящия театрален сезон предстои премиера на спектакъла-игра по музика на Вивалди „Есенен парад".Ще бъде отбелязано и стотното представление на последното заглавие от афиша на театъра - „Госпожа Жител и господин Пазител". През 2013 г. Театър "Весел" ще отпразнува своя 15-ти рожден ден.