Преглед на регионалния печат на 17.09.2012 г.
Преглед на регионалния печат на 17.09.2012 г. / netinfo

Една и съща е водещата тема в трите разградски вестника днес и тя е свързана с пъривя  учебен ден, но като тъжен ритуал. „С панихида започна учебната година в Лъвино" е заглавието на „Лудогорски вестник", „Погребаха школото в Лъвино" - пише „Гледища Днес", „В Лъвино „погребаха" 100-годишно училище" - е заглавието в „Екип 7".

Останалите водещи теми в разградската преса днес: „Гаубица ще пази Войнишкия паметник" - заглавие от първа страница на „Екип 7". 122-милиметровата реликва ще бъде част от Мемориала на войнската слава - уточнява статията. „Отново разградски тризнаци се родиха в Русе" - разказва на стр. 3 „Екип 7". Екипът неонатолози спаси момиченцата - всяко с тегло по 1400 грама - разказва статията.

„Около 16 хиляди ученици прекрачват днес училищния праг" - пише на първа страница „Гледища Днес". 1154 са първолаците, за първи път родителите им ще получат „Наръчник на първокласника". На образователна тема е и водещото заглавие на притурката на „Гледища Днес" „Цар Калоян Днес" - „С тържества и пълна готовност откриват днес учебната година в община Цар Калоян".

„Забраниха поп фолк певиците по тетрадки, моливници и всички учебни пособия" - разказва от първа страница „Лудогорски вестник". Ветото влиза в училищните правилници - обясни шефката на просветния инспекторат.  „Е-центърът на школските директори става областен, предлага и електронни услуги за родители" - пише на стр. 3 „Лудогорски вестник". Проектът започна като актуален на територията на община Разград, осигурено е финасиране за още 3 години.