Левски обърна Берое, 5 от 5 за „сините“
Левски обърна Берое, 5 от 5 за „сините“ / БГНЕС

Левски победи с 2:1 Берое пред 10 000 зрители на стадиона в Стара Загора в мача от 5-ия кръг в А група. Домакините поведоха в резултата, но с две попадения през второто полувреме „сините“ стигнаха до пълен обрат и така спечелиха и петия си пореден мач от началото на новия сезон.

Базил Де Карвальо вкара 5-ия си гол в 5-и мач с екипа на Левски. Христо Йовов пък записа своя мач номер 200 за „сините“ в А група. Ветеранът се появи като резерва на почивката и раздвижи играта на своя тим.

„Сините“ показаха отлична ефективност в нападение, тъй като вкараха 2 гола от общо 3 положения за целия мач. Берое показа равностойна игра почти през целия мач, но по-доброто представяне на Левски след почивката се оказа решаващо и за крайния изход на двубоя.

Неприятна новина за селекцията на Илиан Илиев дойде през второто полувреме, когато нова контузия получи Димитър Везалов. Бранителят точно се бе възстановил от травма, но след почивката бе сменен принудително от Даниел Димов.

Като ляв бек срещата започна Станислав Ангелов, тъй като Орлин Старокин имаше здравословен проблем и въобще не пътува с тима за Стара Загора.

Пред всички шефовете на двата клуба, двубоят започна равностойно, като през първото полувреме на моменти домакините се опитваха да вземат изцяло инициативата на терена.

Голът за Берое дойде логично десетина минути преди почивката. В 34-та минута Станислав Тодоров отсъди дузпа в полза на старозагорци за нарушение на Станислав Ангелов в наказателното поле срещу Педро Еуженио. Минута по-късно Давид Каядо стреля от бялата точка в долния десен ъгъл, и въпреки че Пламен Илиев хвана посоката, топката се оплете в мрежата на Левски за 1:0 в полза на домакините.

На почивката в игра за гостите се появи Христо Йовов, който раздвижи тима, а в 62-та минута падна изравнителното попадение. Отляво Кристовао Рамос проби, нахлу в наказателното поле, преодоля Педро Еуженио, подаде към Де Карвальо, ударът на Де Карвальо бе блокиран от футболист на Берое на голлинията, след което се получи разбъркване, топката стигна до Марсиньо и той на празна врата вкара за 1:1.

В 73-та минута пък Де Карвальо вкара дежурното си попадение. Отново Рамос подаде към Станислав Ангелов, който сервира на празна врата топката на Де Карвальо, който не трепна и вкара за 2:1 в полза на гостите.

В края на двубоя Берое опита натиск, за да стигне поне до равенството, но до нов гол в мача не се стигна.

Във временното класиране Левски има 15 точки, колкото има и Лудогорец. Двата тима са с еднакви показатели на върха във временното класиране. Берое пък е 10-ти с 6 точки.