Дянков е убеден, че ГЕРБ ще има втори мандат
Дянков е убеден, че ГЕРБ ще има втори мандат / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Дянков е убеден, че ГЕРБ ще има втори мандат
56517
Дянков е убеден, че ГЕРБ ще има втори мандат
  • Дянков е убеден, че ГЕРБ ще има втори мандат

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков изрази убедеността си, че ГЕРБ ще има втори мандат. Това той направи на неформалната среща на ЕКОФИН в Никозия, в рамките на кипърското председателство на ЕС.

Според министър Дянков ГЕРБ ще успее да стане първата политическа сила в най-новата ни история, управлявала два поредни мандата: "Има много нови построени неща, които могат да се покажа, не само магистрали, но и музеи, училища, детски градини. В много области и е направен значителен напредък, който не го е имало преди, няма сравнения с предишни правителства".

По думите на Симеон Дянков хората, които имат база за сравнение какво става в други държави на Европейския съюз, разбират много повече, че управляващите в много тежък период за Европа са успели да запазят една стабилност, на базата на която вече може да се говори за вдигане на доходите.

"В почти всички други държави продължава да се говори по какъв начин да се намалят доходите. Ние го избегнахме този процес, беше трудно, но стабилността вече дори в България, дори опозицията не го опровергава, което е доста голям успех. Това е почти невидим успех, стабилността я виждаш само като я нямаш, мисля, че това ще се оцени", заяви финансовият министър.