Манчини притеснен за формата на Сити след прекъсването
Манчини притеснен за формата на Сити след прекъсването / Reuters

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се надява неговите играчи да не са загубили ритъм след паузата за световните квалификации.

„Гражданите“ започнаха защитата на титлата си с победи над Саутхемптън и Куинс Парк Рейнджърс, а на „Анфийлд“ трябваше да се потрудят здраво, за да стигнат до равенство.

В четвъртия кръг Сити ще гостува на „Британия Стейдиъм“, където ги чака неудобния тим на Стоук. Във вторник пък идва ред на пътуването до „Сантяго Бернабеу“ за първия им мач в Шампионската лига за сезона.

„Днес проведохме първа тренировка след паузата за националните отбори. Нямаме контузени играчи“, сподели италианският специалист. „Винаги обаче случваме грешния момент. Имаме много играчи, които са уморени.“

„След такава пауза всеки мач е труден, а само шест или седем от футболистите ни поработиха днес. Трябва да мислим само за Стоук, защото никога не сме печелили там. Теренът е труден, но е по-добре този мач да мине сега, отколкото да е в края на сезона. Те имат много добри играчи, а привлякоха и още няколко други. Те са силен и висок отбор, но тъкмо с този футбол се задържат толкова време във Висшата лига и това е важното за тях“, добави Манчини.