Затварят булеварди заради колоездачната обиколка
Затварят булеварди заради колоездачната обиколка / Sofia Photo Agency, архив

Временни ограничения на движението на всички превозни средства ще бъдат наложени в съботния следобед, заради преминаването през Варна на международната колоездачна обиколка на България.

Колоната от колоездачи се очаква да премине през морската столица в интервала между 14 и 15 часа. Състезателите ще влязат в града по бул. „Владислав Варненчик", до Катедралата ще завият по бул. „Мария Луиза" и по него ще се придвижат до кръстовището на Червения площад. От там колоната ще завие надясно и ще продължи по бул. „Цар Освободител" до Икономическия университет, откъдето колоездачите ще продължат по бул. „Княз Борис Първи" в посока към „Златни пясъци".

За да се обезпечи безпроблемното провеждане на състезанието, трасето, по което ще преминат колоездачите, ще бъде затворено за движение на автомобили от 14 до 15 часа. Временната организация на движението, която ще продължи около 1 час, ще забави обслужването на всички автобусни линии от градския транспорт, маршрутът на които съвпада или пресича този на колоездачите. В посочения интервал от време тролейбусна линия № 82 ще се обслужва до спирка „Нептун", а тролейбусните линии с номера 83 и 88 няма да се обслужват.

С цел недопускане на пътни инциденти, органите на реда призовават участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Стартът на осмия, последен етап на 62-та колоездачна обиколка на България, е в 12,30 часа в Шумен. Колоната ще премине по маршрут с дължина 176 км: Шумен - Девня - Варна - Албена - Балчик - Добрич. Финалът в добруджанския град се очаква към 17,30 часа.