Огнеборците отчитат рекорден брой произшествия
Огнеборците отчитат рекорден брой произшествия / Дарик-Шумен, архив
Огнеборците отчитат рекорден брой произшествия
56480
Огнеборците отчитат рекорден брой произшествия
  • Огнеборците отчитат рекорден брой произшествия

Рекорден брой произшествия отчитат от началото на годината от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението"- Шумен. „До сега те са 1298. За сравнение ще ви кажа, че през 2007 година, която беше рекордна имахме 1 216 произшествия за цялата година", заяви началникът на управлението комисар Иван Иванов.

Като основен настоящ проблем той посочи остарялата и амортизирана техника, чиято година на производство е от 1976 до 1985 г. Шуменската пожарна има само един нов автомобил, който получи през 2009 г. Иванов добави, че през тази година има 6 случая, в които противопожарните автомобили са аварирали на път за произшествие.

„Въпреки това, нямаме изтървано произшествие в следствие на аварирали камиони, защото винаги имаме дублиращи екипи и дублиращи противопожарни автомобили", добави Иванов. Той добави, че се очаква през следващата година управлението в Шумен да получи нови противопожарни коли.


По думите на Иванов му тази година пожарникарите са получили ново оборудване.
Към момента щата на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението"- Шумен е 188, той обаче не е запълнен. „Предполагам, че догодина ще бъде запълнен, след като се обявят конкурси".


По повод днешния професионален празник на огнеборците, Иванов пожела на всички свои колеги да са живи и здрави.