Наградиха 19 огнеборци
Наградиха 19 огнеборци / Областна администрация

С благодарствени писма и парични награди 19 служители на ОУ ПБЗН Стара Загора бяха отличени в деня на професионалния си празник. Началникът комисар Стоян Колев ще получи ключовете на два нови пожарни автомобила, лек и среден клас, за работа в градски условия. Те ще се използват от РС ПБЗН, чиято дейност обхваща 48 % от населението на област Стара Загора.

„Нека вашата всеотдайна работа ви дава основание за самочувствие и заслужен авторитет сред всички старозагорци и жители на областта", заяви областният управител Недялко Недялков, който присъства на тържеството по повод професионалния празник на пожарникарите.

За първите шест месеца на настоящата година огнеборците са ликвидирали 403 произшествия, като от тях 67 пожари с преки материални загуби и двама загинали. През лятото са регистрирани 320 произшествия.

На професионалния си празник огнеборците представиха различни проблемни ситуации и демонстрираха техники за спасяване и защита на населението: първа помощ при ПТП и различни способи за гасене на пожари. Своите умения демонстрираха и децата от клуб „Млад огнеборец" при СОУ „Иван Вазов".

Противопожарната служба в Стара Загора е със 130 годишна история. Първите технически съоръжения са били доставени в града през далечната 1882 година. РС ПБЗН Стара Загора обслужва 157 хиляди души и 50 села.