Монтела: Бербатов взе грешното решение
Монтела: Бербатов взе грешното решение / БГНЕС

Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела коментира ситуацията с Димитър Бербатов, който тимът имаше желание да привлече в редиците си, докато нападателят все още бе играч на Манчестър Юнайтед.

Първоначално Бербатов се бе съгласил да премине при виолетовите и дори отлетя със самолет за Италия, за да подпише договор, но някъде по пътя благоевградчанинът реши „внесе смут“ и така и не пристигна във Флоренция, където го чакаха да подпише, тъй като междувременно получи оферти от Ювентус и Фулъм, и в крайна сметка избра да премине в редиците на неособено популярния лондонски тим.

„Бербатов? Той взе грешното решение“, каза пред италианския вестник „La Repubblica“ Монтела, който като играч беше получи прякора Самолетчето, заради начина, по който се задържаше във въздуха при опитите си да играе с глава.

„Бих попитал Юве за обяснение за това, което се случи в този ден, но може би няма да го направя. Харесвам моята Фиорентина такава, каквато е“, заяви наставникът на Фиорентина.

Винченцо Монтела коментира и решението на звездата на лилавите Стеван Йоветич да остане във Флоренция и през този сезон: „Имаше възможност Йоветич да си тръгне, но той е интелигентно момче. Казах му, че тук ще се забавляваме и това ще бъде добре за него, и за неговото бъдеще. Може би той вече разбра това и сам.“