Добрич в сух капан, в другите общини вода има
Добрич в сух капан, в другите общини вода има / DarikNews.bg

В полунощ е било възстановено електрозахранването на трите помпени станции, които снабдяват с вода Добрич – Приморци, Батово и Алмалии, съобщи инж.Иво Колев от ВиК. Системата обаче е била напълно празна и е започнало зареждане с вода на водоемите. Тази сутрин водоподаване имаше само в по-ниските части на града, но и то ще спре до 17.00 часа, за да се допълнят водните резервоари. Според инж.Колев водата по високите етажи ще потече довечера и то с намалено налягане.

От Енерго Про не са изключвали обекти на ВиК в другите общини на Добричка област и там има нормално водоподаване. Инж. Колев коментира, че при следващите обявени за спиране дати – 18 и 20 септември, положението ще бъде още по-тежко, защото няма да има достатъчно време за напълване на водоемите. „Електроразпределителната компания постъпва непочтено, оттам искат да направят капан на Добрич и един многохиляден град да страда”, коментира инж.Колев.

Междувременно пред централни медии министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е заявила, че МРРБ ще погаси 5-милионния дълг на ВиК – Добрич към Енерго Про чрез продажба на стари тръби. Мин. Павлова се закани да сезира прокуратурата за неправомерно спиране на тока от страна на Енерго Про на обекти на ВиК-Добрич.