Касорла: Венгер ми даде цялата свобода, от която се нуждаех
Касорла: Венгер ми даде цялата свобода, от която се нуждаех / Reuters

Новата звезда на Арсенал Санти Касорла обясни впечатляващия си старт във Висшата лига със свободната роля, която мениджърът на „топчиите“ Арсен Венгер му е възложил на терена.

19-милионната покупка игра много силно при първите две нулеви равенства на тима, но загатна за своята класа при победата с 2:0 над Ливърпул на „Анфийлд“, където отбеляза единия от головете и подаде за другия.

„Арсенал плати за мен важно количество пари, а ролята, която ми дадоха, е тази, която ми допада“, сподели Касорла в свое интервю за испанския вестник „Ел Паис“. „Обичам стила на отбора. Философията на Венгер е да се контролира мача, а аз обичам да играя с топката. Освен това мениджърът ме сложи на позиция – като втори нападател – която ми дава желаната от мен свобода.“

„Той ми каза да не бъда напрегната и че ще ме ползва на позиция, на която ще помогна най-много на отбора. Дори аз се изненадах, когато в първата контрола, ме постави зад нападателя. Артета също ми помогна много. Постоянно ми даваше съвети и ми обясни, че футболът в Англия е доста по-бързо и по-малко тактически от този в Испания. Играта непрекъснато се движи напред-назад“, добави креативният халф.