Разградчанка с два медала от Балканиада
Разградчанка с два медала от Балканиада / netinfo
Разградчанка с два медала от Балканиада
56362
Разградчанка с два медала от Балканиада
  • Разградчанка с два медала от Балканиада

С два медала се завърна от участието си в Балканиадата по бадминтон разградчанката Десислава Танева. Състезанието бе за възрастова група до 17 години, отборно Деси е със сребърен медал, а на двойки с партньорка от Русе е на трето място.

Макар през този месец да навършва 16 години, Деси Танева вече носи спортна слава за Разград и България. Завърна се от третата си балканиада по бадминтон. Това е най-престижното международно състезание за тийнейджърите, там могат да се докажат, тъй като европейските първенства в този спорт за тези възрастови групи са през 4 години - обяснява личният треньор и баща на Деси Цветан Танев. Заедно с младата спортистка той разказва как е преминало състезанието в Одрин.

......Отборно побеждават с по 4:1 втория отбор на Турция, Румъния и Гърция. На финала записват победи в две от срещите, но най вече благодарение на подкрепата от публиката домакините печелят другите три и стават балкански шампиони. По-късно треньорите на националния тим отчитат като грешка пускането в игра в двойка с Мария Мицова от Русе на момиче от Стара Загора, а не на Деси.

Точно с Мария Мицова от Русе разградчанката печели другия си медал в индивидуалната надпревара на следващия ден. Той е бронзов, от останалите български състезатели - общо 8 човека - само още едно момче от Хасково се завръща с медал от индивидуалните срещи - също бронзов.

Чуйте още от прикачения звуков файл.