Задържаха четирима за бомбата в понеделник
Задържаха четирима за бомбата в понеделник / archiv.DarikNews

Полицаите задържаха четирима като заподозрени за неуспешния бомбен атентат в понеделник. Самоделното взривно устройство е трябвало да се взриви на бул. "Димитър Контантинов", по същото време, когато премиерът Бойко Борисов режеше лентата на ремонтирана улица в Плевен.

Бомбата не е гръмнала по чудо. Била е монтирана на долната част на сив "Мерцедес". Атентаторите обаче я сложили толкова нескопосано, че бомбата паднала, когато колата тръгнала. Междувременно се изгубило и взривяващото устройство. Благодарение на това тя не избухнала, разкриха от плевенската полицейска дирекция. Специалистите са демонтирали останалото от бомбата по време на самата церемония със специален робот.

Най-вероятно взривът е бил предназначен за дребен местен бизнесмен, който е и собственик на сивия „Мерцедес". От полицията отказаха да разкрият самоличността му, но стана ясно, че е имал неуредени финансови отношения с хора от ъндърграунда.

На 10 септември - понеделник в 10:29 часа, на тел. 112 е предадено съобщение от гражданин за намерено самоделно взривно устройство в Плевен на ул. "Димитър Константинов". Екип на Специализирана дирекция "Оперативно-технически операции" - МВР е посетил местопроизшествието и е установил, че самоделното взривно устройство се намира на пътното платно пред №20 на улица "Д. Константинов".