Босът на Ферари: Фетел не е подъл пилот
Босът на Ферари: Фетел не е подъл пилот / Reuters

Шефът на Ферари Стефано Доменикали смята, че наказанието на Фетел по време на Гран При на Италия е било справедливо, но защити световния шампион и го описа като „твърд, но честен“ пилот.

Пилотът на Ред Бул бе наказан с допълнително преминаване през питлейна, след като по доста противоречив начин удържа атака на Фернандо Алонсо на пистата „Монца“. Испанецът се опита да изпревари подгласника си във временното класиране от външната страна на завоя „Курва Гранде“, но в крайна сметка се озова на тревата извън трасето.

„Това бе тежка бита и вярвам, че решението на стюардите бе правилно, още повече след разяснението на Международната федерация по автомобилизъм след Гран При на Бахрейн“, каза Доменикали. „Сигурен съм, че Себастиан не е имал намерение да застраши състезанието на Фернандо. Германецът е твърд, но честен пилот.“

Анализаторите също смятат, че Фетел е подходил неправилно в ситуацията, като според тях световният шампион много добре е знаел откъде ще се опита да го изпревари Алонсо. „Той отлично знаеше къде се намира Фернандо и просто го изтика извън пистата. Може и да е било пилотска грешка, но мисля че стюардите взеха правилното решение“, сподели експертът на „Скай Спортс“ Джони Хърбърт.