Николичевски мост е ремонтиран, а ниското тяло на Партийния дом?
Николичевски мост е ремонтиран, а ниското тяло на Партийния дом? / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

"Слабостите" по Николичевски мост вече са отстранени, информира депутатът Валентин Микев. Той е проверил на място извършения ремонт от фирмата- изпълнител, след появилите се пукнатини в края на съоръжението.

"Имало е срутване на пясъчни, баластрени маси под 4- те водостока, встрани от моста. Направени са бетонни корита, в които са сложени тези италиански водоотводи. Това не прави моста опасен, водостоците са встрани от него, на 4- 5 метра. Пропуските обаче трябва да се отстраняват. В един момент някои ще трябва да оправи ниското тяло на Партийния дом, там няма врати и прозорци от много време", коментира депутатът от ГЕРБ.

Микев е подал през изминалата седмица сигнал до директора на ОД МВР- Кюстендил, за 10 ромски каруци, които превозват инертни материали от реката при село Ябълково в посока Кюстендил. По негови данни, роми разкопават съоръженията около реката, които са за спиране на високите води. "Няма лошо ако се взима пясък от широкото легло на реката, където сега са се оформили островчета", каза още Валентин Микев.