Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo

"Смъртни заплахи срещу врачански преподавател" е водеща тема днес за "Зов нюз".

Скандалите, свързани с Врачанската езикова гимназия, продължават и напрежението между "бойните групи" дори ескалира. Нещо повече. "Борбата" между директорката Силвия Драйчева и асоциацията, организирана, за да съхрани гимназията, направо загрубя. За какво всъщност става дума? Дългогодишният преподавател в Езиковата гимназия "Йоан Екзарх" и председател на асоциация "Езикова гимназия" Георги Павлов алармира, че е получил заплаха за живота си по телефона, ако не спре да пише срещу скандалната врачанска директорка Силвия Драйчева, разказа самият той в редакцията на вестник "Зов нюз".

Още от първа страница ""Animal protection Враца" пита общинари за бездомните кучета".

Врачанските институции, занимаващи се със залавянето и обработката на бездомните кучета, все по-често хващат четириноги с чипове и маркировка от други градове, съобщиха на среща с представители на неправителствената организация от Враца "Animal protection Враца". Заловени били безпризорни кучета от Перник, София, Червен бряг и Своге.

От стр. 2 - "Пак избират селски първенец".

Нов кмет ще избират жителите на Козлодуйското село Хърлец. На 7 октомври тази година населението на едно от най-големите кметства в крайдунавската община отново ще упражнят своя вот, но този път в частични кметски избори. В Централната избирателна комисия вече официално се регистрирани партиите и коалициите, решили да издигнат своя кандидат в предстоящия вот...до частични кметски избори в козлодуйското село Хърлец се стигна след внезапната кончина на селския първенец Иван Давидов.

Интервюто във вестника е със Стивън Данс - един от основателите на неправителствената организация "Animal protection Враца" - "Отговорни за проблема с бездомните кучета сме ние, съвременните хора".