Италия ще скача на Малта с атакуващо дуо от Рома
Италия ще скача на Малта с атакуващо дуо от Рома / Снимки: Ройтерс, колаж: Gong.bg

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели готви немалко промени за предстоящия мач с Малта както в тактиката си, така и в титулярния състав след равенството 2:2 с България в София.

Медиите в Италия предполагат, че представилият се неубедително Себастиан Джовинко ще бъде оставен на пейката за сметка на Матиа Дестро, който ще води атаката на тима със своя съотборник в Рома Пабло Освалдо. Двамата обаче все още не са изиграли много мачове заедно за „римските вълци“, след като Дестро се присъедини към „джалоросите“ в последния ден на юли след продължителни преговори, които се проточиха заради намесата на Ювентус.

Освен това Прандели най-вероятно ще смени тактическата постройка от 3-5-2 на 4-3-1-2, като Алесандро Диаманти ще заеме позицията на плеймейкър зад гърба на Дестро и Освалдо. Също така се очаква Матиа Касани и Федерико Пелузо да заменят Кристиан Маджо и Емануеле Джакерини.

Контузеният Даниеле Де Роси пък бе изпратен да се лекува, а неговото място най-вероятно ще бъде заето от полузащитника на Милан Антонио Ночерино.