„Здравей, България” стартира есенния сезон с нови водещи
„Здравей, България” стартира есенния сезон с нови водещи / снимка: Нова телевизия

Христо Калоферов и Калина Крумова са новите водещи на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. Двамата застават пред камерите от понеделник - 10 септември. След като бяха екранна двойка през август, сега двамата поемат предизвикателството за постоянно и ще казват „добро утро” на зрителите всеки делничен ден.

От новия телевизионен сезон освен водещите се променя и съдържанието на предаването, съобщиха от медията. Целта е на зрителите да се поднася повече новини чрез живи връзки и видео материали. Фокусът ще бъде върху социалните теми и въпроси, свързани с ежедневието на зрителя.

Новинарските емисии в сутрешния блок вече ще се излъчват на всеки 30 минути. За тяхно лице е избрана Невена Василева, която ще чете и обедната емисия. Василева се занимава с журналистика повече от 13 години, като преди да се присъедини към екипа на Нова е била репортер, водещ и редактор в други електронни медии.

За първи път в България Нова телевизия започва да излъчва и светски новини като рубрика в обедната емисия. Краткият обзор на най-интересното от живота на звездите в България и света ще представя Нели Атанасова. Продуцент на рубриката е Мариян Станков - Мон Дьо.

Досегашният екип на сутрешния блок остава част от екипа на медията. Водещият Евгений Генчев ще отразява политическите новини в страната. Марина Стоименова и Деница Суруджийска също се връщат към репортерството.