Клозе може да подобри рекорда на Герд Мюлер още утре вечер
Клозе може да подобри рекорда на Герд Мюлер още утре вечер / Reuters

Мирослав Клозе, отбелязал 64 гола за германския национален отбор по футбол, ще се опита да се доближи до рекорда на легендарния голмайстор Герд Мюлер /68 гола/ в първия мач от квалификациите за Мондиал 2014 срещу Фарьорските острови в петък в Хановер.

В отсъствието на Марио Гомес /опериран/ Мирослав Клозе, известен с играта си с глава, ще бъде на върха на германското нападение в мача срещу Фарьорските острови и срещу Австрия четири дни по-късно във Виена.

Срещу Фарьорските острови нападателят на Лацио Мирослав Клозе ще изиграе своя мач номер 123 за Германия. Бившият централен нападател на Байерн Мюнхен Герд Мюлер отбеляза 68 гола в 62 мача с фланелката на германския национален отбор в периода 1967-1974 година и бе европейски шампион през 1972 година и световен шампион през 1974 година на родна земя.

Лукас Подолски, 27-годишен, има 101 мача в германския национален отбор и в близките два квалификационни мача за Мондиал 2014 може да се изравни с "Кайзер" Франц Бекенбауер /103 мача/ на петото място в ранглистата на участниците в германския национален отбор.

Мирослав Клозе и Лукас Подолски са от полски произход.