Пенев: Аутсайдери сме, но ще се опитаме да променим това
Пенев: Аутсайдери сме, но ще се опитаме да променим това / БГНЕС

Националният селекционер на България Любослав Пенев призна, че тимът ни е аутсайдер в своята квалификационна група за Мондиал 2014. Специалистът обаче добави, че „лъвовете“ ще се опитат да променят този факт.

Първият мач на България от потока е в петък срещу Италия. Пенев даде пресконференция именно преди този двубой, на която призова феновете да подкрепят тима в предстоящите три домакинства.

Ето какво сподели националния селекционер:

Тренираме вече една седмица, очаквам всичко да се получи по най-добрия начин след два дни. Трябваше да видим тревното покритие, затова днес тренираме на „Васил Левски“, а и за да не съобразяваме утре с гостите, които ще тренират утре.

Аз не крия националите. Това е начинът и методиката за работа с отбора. Винаги когато има желание, чрез пресаташето на БФС, винаги може да има уговорка за репортаж. Но не пълен, разбира се. 10-15 минути. Всички са на разположение, но това да става организирано.

Нашата програма е отлична. Играем вкъщи в началото. Резултатите ще са важни, гоним и се подготвяме само за победа, във всеки един мач. Няма да се „опитваме да измъкнем нещо“. Има вариант да се получат други два резултата, но ние искаме победа във всеки един мач.

Ще играем срещу един от най-силните отбори в света. Едва ли има някой, който е повикан в Италия, и не е звезда. Няма значение колко често му се чува името. За подценяване от наша страна не може и да става дума. Но отношението към Балотели и към всички останали е едно и също.

Към този момент съм изключително доволен от момчетата. Не случайно избрах програмата да е такава. Трите от четирите мача в началото да бъдат в София. Това е сигнал и към публиката да бъде с нас.

Аз съм изключително спокоен. Не ми се е свил стомаха, нещата са добре, това го предавам и на момчетата. Състоянието не е на пълно спокойствие, не е и на напрежение.

Играем вкъщи. Това е предимство за нас. Ще имаме предимство, ако Италия ни подцени, но се съмнявам.

Това че някой ни мисли за аутсайдер е логично, в последните години не сме направили нищо. Аутсайдер сме – да. Това е истина. Но ще се опитаме да променим това.

Всички тренират пълноценно.