Пирин ГД излъга Етър в мача между новаците
Пирин ГД излъга Етър в мача между новаците / БГНЕС

Новакът в А група Пирин Гоце Делчев продължава с позитивните си резултати в елита. Играчите на Тенчо Тенев стигнаха до изключително ценна победа с 1:0 като гост на Етър Велико Търново в среща от 4-ия кръг на първенството, която ги изправи срещу друг тим, който до миналия сезон играеше в Б група.

На стадион "Ивайло" първата опасна ситуация бе за гостите, като в 4-ата минута Драги Коцев стреля с глава след центриране от фаул, но кълбото премина над вратата.

Футболистите на Цанко Цветанов веднага натиснаха съперника си, но стигнаха до възможност за гол чак в 17-ата минута. Тогава Мартин Станкев бе изведен сам срещу вратаря Абдиков, но стражът успя да отрази удара му.

В 25-ата минута Ходза завъртя топката от пряк свободен удар, но шутът му премина от външната страна на левия страничен стълб. Домакините обаче на свой ред може да открият резултата от статична ситуация в 40-ата минута, когато Анев центрира, топката премина над излезлият напред Абдиков, но в последния момент защитник на Пирин я изби от голлинията.

В самия край на полувремето Станкев пропиля нови две възможности за гол, след като първо Бето, а след това Садула го изведоха на добри позиции, но нападателят отново не успя да намери път към мрежата зад Абдиков.

Началото на втората част много заприлича на първите минути в срещата, тъй като Ходза успя да намери много добре Лазаров в наказателното поле, но капитанът на гостите не се ориентира и загуби топката.

Малко по-късно обаче Ходза бе в прегръдките на съотборниците си, след като оползвотвори добро центриране отдясно и с шут отблизо матира Димитров. В радостта си голмайсторът ритна ъгловото флагче, с което си заслужи жълт картон.

Домакините реагираха като опарени, но Садула и отново Станкев в минутите след гола затрудниха Абдиков, ала стражът се справи. Резервата Пивати също имаше своя шанс в 81-ата минута, но силният му удар се отклони в бранител и излезе в корнер.

В 85-ата минута Абдиков окончателно гарантира трите точки на своя тим, след като изби майсторски мощен удар на Садула по диагонала.

Така Пирин Гоце Делчев записа трета победа в А група и заема 4-ото място с 9 точки единствено заради по-лошата си голова разлика спрямо тази на третия Ботев. Етър пък вече се запътва към дъното, след като така и не успява да добави нови точки към трите в актива си, дошли още в първия кръг.