Заловиха двама с фалшиви винетни стикери
Заловиха двама с фалшиви винетни стикери / archiv.DarikNews

На 29 август за времето от 13;00 до 18:30 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и група "Престъпления по пътищата" при ОД на МВР - Плевен, проведоха специализирана акция за установяване на лица, ползващи, разпространяващи и изготвящи неистински винетки.

На първокласен път, на пътен възел НХК е спрян за проверка лек автомобил "Мицубиши Галант", собственост и управляван от 23-годишен от Монтана и е установено, че стикерът е неистински. Същото нарушение е констатирано и при проверката на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 26-годишен от Долни Дъбник. Мъжът е криминално проявен и има 3 заявителски материала за извършени престъпления по чл.194 ал.1 от НК - кражба, чл.325 ал.1 от НК - хулиганство, чл.343 "в" от НК - управление на МПС в срок на административно наказание, не е осъждан.

Винетните стикери са отлепени и иззети. По случаите е уведомен дежурен прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен. За престъпление по чл. 244, ал. 1 от Наказателния кодекс, работа по досъдебното производство продължава разследващ полицай.