Разбиха международна педофилска група, в ареста е мъж от Смолян
Разбиха международна педофилска група, в ареста е мъж от Смолян / снимка: dariknews.bg/архив
Разбиха международна педофилска група, в ареста е мъж от Смолян
56080
Разбиха международна педофилска група, в ареста е мъж от Смолян
  • Разбиха международна педофилска група, в ареста е мъж от Смолян

Антимафиоти задържаха 23-годишен мъж от Смолян  за разпространение на порнографски материали –видеоклипове с участието на деца. Установено е, че той  участник в международна педофилска група, която е разпространявала в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие над малолетни. Иззети са десетки порнографски материали, снимки и записани онлай-комуникации с децата, които са на възраст от седем до десет години.

Педофилите използвали специална кодирана комуникационна технология, с помощта  на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, а в създаването им участвали и самите те.

Задържаният е направил пълни самопризнания. Срещу него е образувано досъдебно производство за държане, набавяне и разпространение чрез интернет порнографски материали за създаването на които са използвани малолетни, съобщи говорителят на Районна прокуратура –Смолян Иван Спиров.   Делото е образувано по материали получени от  ГДБОП.

В дома на задържания са открити около 60 000 броя файлове – снимки и видеозаписи с порнографско съдържание с деца. Младият мъж не е криминално проявен. Той е безработен.

Предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе искане в съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение ”задържане под стража”. За това престъпление законът предвижда до шест години затвор  и глоба до осем хиляди лева, уточни прокурор Спиров.