Три деца пострадаха при катастрофи
Три деца пострадаха при катастрофи / Dariknews, архив

Три деца пострадаха при катастрофи във Варненско през последните дни. За щастие, всички те са без опасност за живота, съобщават от полицията в морския град.

Две от децата са ранени при инцидент на пътя Бургас – Варна, на около 300 метра след кръстовището за с. Бенковски. Водачът на “Фолксваген Голф” поради неспазване на дистанция удря спрелия пред него “Алфа Ромео”, в който са се возили децата. След това алфата се блъска в спрял отпред “Опел Астра”. В резултат на удара 3-годишно момиченце получава наранявания на краката, а другото момиче на 7 години – контузия на главата.

При друга катастрофа е ранено момиченце на близо две години. В събота около 15 часа до хотел “Дивата череша” 27-годишен шофьор на БМВ поради движение с несъобразена скорост губи контрол над колата и удря последователно “Фолксваген Лупо”, “Шкода Фабия” и “Форд Фокус“. Последната кола отскача и се удря в ограничителната мантинела, разделяща пътните платна. Момиченцето е пътувало във форда. Отведено е за преглед в болница и по-късно е освободено.

Причинени са значителни материални щети на четирите автомобила. Виновният шофьор на БМВ е неправоспособен и без задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, допълват от полицията.