Преглед на регионалния печат на 27.08.2012 г.
Преглед на регионалния печат на 27.08.2012 г. / netinfo

„Убиха нашенка в Испания" - съобщава във водещото си заглавие „Лудогорски вестник". 32-годишната Нериман Халил е от Голям Поровец, убиецът е от Шуменско, задържан е във Франция. „Корниз падна в Поликлиниката върху пациенти" - съобщава друга неприятна новина на първа страница „Лудогорски вестник". Една жена е пострадала, има рана на главата и комоцио. Страница 4 в „Лудогорски вестник" е посветена на празнични събития от уикенда: фестивал на турския фолклор във Веселина, курбан в Малко Йонково и селищен празник в Ясеновец.

„Задържаният с кокаин и канабис за над 20 000 лв. Марне Мухаремов остава в ареста" - това е водещата тема за „Гледища Днес". Съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража заради непосредствена опасност да се укрие или напусне страната. „Как да лашнем към Разград огромния поток румънски туристи?" - този въпрос е заглавие на статия, която започва от първа страница на „Гледища Днес". Нов проект трябва да ги засмуче от Балчик и за ги завърне в правия път към Разград, Попово и Исперих. Стана дума, че Етнографският музей в Побит камък се състои само от автентични къщи и бит - а това му трябва на проекта  - смята авторът на статията. „Теодор Иванов от Исперих откри зарядна станция за електромобили в Пловдив" - съобщава „Гледища Днес" на стр. 2. Предстои откриване и в Шумен.

„Бивша миска кара газка и фадрома" - водещото заглавие на „Екип 7" днес. Мирослава Добрева шашка мъжете в двора на семейната фирма като седне зад волана на огромните за нейните габарити машини и ги пришпори сред планини от железа и пясък. „Мъж без дом не знае какво е хапче и лекар" - разказва на стр. 9 „Екип 7". 58-годишният Ридван Мехмед Байрактар изкарва прехраната си като снима. На съседната стр. 8 „Екип 7" публикува размисли на поета Дулинко Дулев. Надзаглавието е „Записки на онкологичния раковъд", а заглавието „Ходене по болниците български". "Из отделенията с някои телесни части се разделих, ама и бая приятели завъдих" - разказва авторът.