Уейн Рууни ще отсъства по-дълго от очакваното
Уейн Рууни ще отсъства по-дълго от очакваното / Reuters

Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни може би ще отсъства от терените по-дълго от първоначално обявеното. Според „Сън“ нападателят няма да бъде на линия през следващите два месеца, което означава, че ще пропусне 14 мача.

Медицинският екип е шокиран от ужасяващата рана на десния крак на футболиста. Разрезът е стигнал до кокала, с което мускулът на бедрото е пострадал тежко. Наложило се да му направят 10 шева, за да затворят раната.

Уейн Рууни ще пропусне квалификациите за световното първенство на Англия срещу Молдова и Украйна, първите мачове на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, както и важни срещи с Ливърпул, Нюкасъл и Челси.

Първоначално беше обявено, че възстановяването на Рууни ще трае 4 седмици, но е напълно възможно той да отсъства два месеца.

Английският нападател се появи като резерва през второто полувреме при успеха на „червените дяволи“ с 3:2 над Фулъм, но секунди преди края на редовното време бе контузен.

Рууни се хвърли пред удар на Уго Родайега, а футболистът на лондончани при приземяването си на тревата стъпи с цялата си тежест с бутоните върху бедрото на Рууни.