Партията на Меглена Кунева създава структури в региона
Партията на Меглена Кунева създава структури в региона / Дарик Добрич

Партията на Меглена Кунева "България на гражданите" създава структури в Добричка област, съобщи Даниел Митов, член на Националния съвет на движението. Той е на посещение в Добрич, за да проведе първи разговори с хората, проявили интерес към новата формация. Между тях е бившият зам.-областен управител от НДСВ Олга Задгорска, обяви Митов. По думите му сред кандидатите за членове на новата партия имало безпартийни, но и хора, които преди са били ангажирани с десни политически партии като НДСВ, СДС и ДСБ.

"Ще разчитаме на всеки български гражданин, който усеща тежестта на сегашното управление и иска да помогне на "България на гражданите". Ние искаме да се структурираме като партия, която да събира десния избирател", коментира Митов. Като бивш зам.-председател на ДСБ обаче той подчерта, че не иска да води война с бившите си колеги.

Освен в Добрич в момента новата партия изгражда структури в Кърджали, Враца, Видин и Монтана. Предстои тези области да бъдат посетени от председателя на "България на гражданите" Меглена Кунева, която на срещи с обществеността ще обяви екипите и координаторите на движението по места.