Венгер искал да продаде Ван Перси на ПСЖ
Венгер искал да продаде Ван Перси на ПСЖ / Reuters

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че е предпочитал да продаде Робин Ван Перси на Пари Сен Жермен вместо да го праща в прекия си съперник във Висшата лига Манчестър Юнайтед.

„Да продадем Робин на директен съперник беше негативен детайл, който се опитахме да избегнем на всяка цена, но не успяхме“, сподели французинът. „Честно да си призная, предпочитам да го бяхме продали в чужбина, в ПСЖ например, вместо на Юнайтед.“

„Той е изключителен играч в пълния смисъл на понятието. Не съм виждал много такива през живота си. Такива, които имат качествено първо докосване, които са толкова надарени технически и които са интелигентни в движението си по терена във финалните 20 метра“, допълни Венгер.

„За съжаление икономическата реалност и желанието на играча ни принудиха да предприемем този ход. Нямахме друг вариант пред себе си. Това е още един горчив хап за преглъщане – преглъщали сме и други, но досега винаги сме оцелявали. Миналия сезон обаче той вкара 30 гола в първенството, практически почти по един във всеки мач“, завърши наставникът на Арсенал.