Бойко Борисов представи новия спонсор на БК „Черно море”
Бойко Борисов представи новия спонсор на БК „Черно море” / снимка: Добри Атанасов
Бойко Борисов представи новия спонсор на БК „Черно море”
55816
Бойко Борисов представи новия спонсор на БК „Черно море”
  • Бойко Борисов представи новия спонсор на БК „Черно море”

Премиерът на република България Бойко Борисов представи пред спортната общественост във Варна днес новия спонсор на БК Черно море-Пристанище Варна.  Това стана пред ДКС в морската столица в присъствието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на спорта Ивайло Московски, кмета на Варна Кирил Йорданов, заместник председателя на баскетболния клуб Симеон Варчев, много спортни деятели и състезатели, сред които включително и Йордан Йовчев.

Завърналият се от Лондон наш гимнастик и президент на федерацията ни по спортна гимнастика отправи специални благодарности към премиера за отпусната сума за нови уреди, както за залата във Варна, така и за „Раковски” в София. Йовчев връчи и специален плакет на премиера. Междувременно стана ясно, че правителството отпуска и сума в размер на 374 000 лева за леката атлетика. Основният повод обаче за присъствието   на премира във Варна бе обявяването на спонсора на баскетболния клуб, с което  баскетболът във Варна бе спасен. Изпълнителният директор на Пристанище Варна Данаил Папазов сподели следното пред събралите се журналисти:

„Парите са предмет на търговски договор между нас и баскетболния клуб. Предвижда се бъде извършвана реклама на Пристанище Варна. Предвижда се в договора отборът да носи името „Черно море порт Варна. Договорът е до края на това първенство. Ако се получи добър резултат той може да бъде продължен „Бюджетът ще го определи спортно техническото ръководство. Ние единствено ще следим изразходването на средствата”, каза Папазов. Чуйте повече в приложения звуков файл: