Ман Юн не успя да вкара на шестия в Норвегия, без Бербатов
Ман Юн не успя да вкара на шестия в Норвегия, без Бербатов / Reuters

Манчестър Юнайтед завърши наравно 0:0 срещу Валеренга, в контролна среща, играна в Норвегия. Шестият в местното първенство успя да удържи именития си противник, на чията пейка седеше Димитър Бербатов. Българският нападател бе включен в групата от 21 играчи, която отпътува за последните предсезонни контроли на „червените дяволи“, но не влезе в игра.

Сър Алекс Фъргюсън не пътува с тима за Норвегия, заради бизнес дела, но ще се присъедини към него за следващата проверка на 8 август.

Манчестър Юн започна в състав Линдегаард, Валенсия, Видич, Фърдинанд, М.Кийн, Нани, Скоулс, Карик, Йънг, Рууни и Уелбек. В 61-та минута в игра се появиха Кагава и Андерсон, а в 75-та – Пауъл, Лингард и Ернандес.

Любопитното е, че Валеренга имаше на два пъти сериозни претенции към арбитрите, като в първия случай искаше да бъде зачетен гол, когато Уейн Рууни изчисти топката от гол линията, а към края на мача домакините настояваха и за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Въпреки че не успя да реализира гол, Ман Юн създаде куп положения, чрез Валенсия, Нани, Кагава, а в последните минути – Андерсон и Ернандес. Най-опасната ситуация за първото полувреме пък бе комбинация между Уейн Рууни и Уелбек, но младокът не успя да завърши подобаващо нападението.

На 8 август в Гьотеборг, Ман Юнайтед играе с Барселона. На 11 е последната проверка – в Хановер срещу едноименния тим.

Първият мач за Ман Юн от Висшата лига на Англия е на 20 август – гостуване на Евертън.