Поставят пилон с националния флаг на Шипка
Поставят пилон с националния флаг на Шипка / Impact Press Group, архив

В казанлъшкия Инфоцентър е подредена изложба на ИМ „Искра" на тема „Руско-турската война през погледа на военни кореспонденти". С това съпътстващо събитие започват дните преди националните чествания, посветени на 135 години Шипченска епопея.

На 14 август на връх Шипка ще бъде запален вечният огън и ще бъде поставен пилон с националния ни флаг. Ще се проведе състезание по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на Свободата, а най-добрите ще бъдат отличени.

В дните до 25 август ще се открият няколко изложби, ще се прожектира филма „Шипченската епопея", ще бъде представена възстановената експозиция на Команден пункт на ген.Столетов и зимна войнишка землянка.

Четвъртото мемориално планинско бягане „Шипченска епопея", организирано от Българската федерация лека атлетика и под патронажа на кмета Галина Стоянова, ще се проведе на 25 август то 10 до 11 часа. Тържественото отбелязване на 135 години Шипченска епопея е с начален час 11, а веднага след него националното дружество „Традиция" ще направи историческа възстановка на боевете при върха.

Автобусите за вр.Шипка на 25 август тръгват в 9 часа пред хотел"Казанлък". Цената на билета - 4 лв.в двете посоки.

31-вото планинско автомобилно състезание „Шипка 2012" стартира на 26 август от 10.30 часа.