Жива верига спира колите в Морската градина
Жива верига спира колите в Морската градина / DarikNews.bg, архив

Блокада на петте входа на Морската градина, през които влизат коли, организира тази вечер сдружение „Варна диша”. В 18.30 часа ще бъдат обсадени входовете на парка при басейн „Приморски”, Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и „Пикадили парк”.

В Морската градина влизат и излизат безпрепятствено коли, паркират в зелените й площи, а органите на МВР отказват да изпълнят задълженията си и да санкционират нарушителите дори когато са уведомени за това  чрез телефон 112, изтъкват организаторите. Те припомнят, че по крайбрежната алея, в частта й от басейн „Приморски” до Рибарски плаж, има ограничителен режим, който обаче не се спазва.

Исканията на организаторите са да се преустанови достъпът на автомобили в Морската градина, с изключение на колите със специален режим, а нарушителите да бъдат санкционирани. Те настояват да се спре произволното издаване на пропуски от страна на кметската администрация, даващи право на безпрепятствен достъп с автомобили до парка.

От сдружение „Варна диша” искат незабавно да се публикуват всички пропуски на сайта на общината. Сред исканията им е и забраната на произволния достъп на моторни превозни средства през крайбрежната алея. Утвърждаването на внесенето от сдружението и прието от транспортна комисия предложение за органичаване на движението в приморския парк също фигурира в списъка с искания.