Осъдиха убиеца на 12-годишната Ники на 2.5 години затвор
Осъдиха убиеца на 12-годишната Ники на 2.5 години затвор / Дарик Русе

32-годишния Бюлент Ружди Ниязи, който уби 12-годишната Ники на пешеходна пътека получи ефективна присъда от 2.5 години затвор, съобщиха от Русенския окръжен съд. Мъжът е от гр. Мартен, има 18 нарушения по пътищата, предизвикани от 2001 г. досега.

Инцидентът стана на 25 декември 2011 г., когато автомобилът на Бюлент „Алфа Ромео“ блъсна 12-годишната Николина Борисова от Варна. Момиченцето е било на гости на роднини в Русе. То изпадна в кома и почина на Нова година в русенската болница.

Реалната присъда на шофьора е 3 години и 4 месеца, но тя бе намалена заради това, че подсъдимият е признал вината си, дал е съгласие делото да се гледа по съкратена процедура и е оказвал пълно съдействие по време на предварителното и на съдебното производство. Той ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип, при общ режим. Освен излежаването на присъдата, Бюлент е лишен от правото да управлява автомобил за срок от 5 години.

Прокурорът Стилян Грозев е заявил, че е доволен от размера на присъдата и няма да я обжалва. Близките на загиналото момиче също изразиха задоволство заради това, че присъдата е най-голямата, произнесена за подобно дело. Те обаче ще вземат окончателно решение за евентуално обжалване след консултация с адвокатите си.