Лидерът на СДС призова Симеон Дянков да признае, че Община Кюстендил се управлява много добре
Лидерът на СДС призова Симеон Дянков да признае, че Община Кюстендил се управлява много добре / Влади Владимиров

"Нашите опоненти в Кюстендил са отчаяни и затова водят нечестни битки", заяви в Кюстендил лидерът на СДС Мартин Димитров, който още веднъж даде категоричната си подкрепа за кмета Петър Паунов и Коалиция "Кюстендил".

"Кметът е ясен. Въпросът сега е да може да работи свободно в ОС и да не бъде спъван на всяка стъпка, да има необходимото мнозинство. Затова е важна подкрепата за листата за общински съветници. Бях провокиран от изказване на министър Дянков, което ме възмути. Бяха казани факти, които не са верни. Община Кюстендил се управлява много добре. Знам, че когато в политиката някои прави кални номера, казва неверни факти говори за дългове, които ги няма. Той е отчаян. Нашите опоненти ще загубят тежко изборите в Кюстендил", коментира Мартин Димитров. Председателят на СДС изрази надежда финансовия министър да е бил подведен и да има доблестта да стане и да каже, че тези неща не са верни и да признае доброто управление на Община Кюстендил.

Кметът Петър Паунов благодари за подкрепата на СДС и Мартин Димитров.

"Ние сме дясно- патриотична коалиция, здраво стъпила на земята и знаем как да защитим гражданския интерес. Нарастват тревогите на криминалния контингент, но ние сме създадени за това, да им затрудняваме живота", каза Петър Паунов.

Коалиция "Кюстендил" ще обжалва решението на ОИК, за това че Петър Паунов няма право да стои на агитационните й материали.

"Ясно е, че като председателстващ коалицията имам право да съм там. Никога не съм крил, че към от тази коалиция. Надяваме се, че поне ЦИК ще се съобрази със закона. Мога да кажа като юрист, че единственият човек, който може да възрази срещу моето присъствие съм самия аз. Формата ОИК не е място, където да се разиграват криминални и политически игрички", заключи Петър Паунов.