Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo

"Загубихме милиони от отхвърлени МИГ-ове" е водещата тема за "Враца днес".

През миналата седмица стана ясно, че са отхвърлени проектите за Местни инициативни групи /МИГ/ Козлодуй-Мизия" и "Оряхово". Това е станало на ниво административно съответствие, което означава, че в проектите има документални неуредици.

Друга новина от първа "Враца става град на магията".

Невероятен магичен спектакъл се състоя в сряда вечер в Градската концертна зала във Враца. Най-известните български илюзионисти дойдоха, за да отчетат 107-ата годишнина от рождението на Мистер Сенко. Световноизвестният български фокусник и народен любимец е роден във Враца на 12 февруари 1905 година.

Вестникът информира и че "КТ "Подкрепа" Враца се нареди на второ място".

От общо 6 центъра в страната, КТ "Подкрепа" - Враца се нарежда на второ място по брой информирани и консултирани лица, след Благоевград. В периода от октомври 2010 година до януари 2012 г., експертите на регионалния синдикат са обслужили 4 272 човека.

Вестник "Зов нюз" пише на първа "Съдят градоначалник за финансови злоупотреби".

Кметът на Монтана Златко Живков е уличен от доклад на Сметната палата в нарушение на разходите на общината за битови отпадъци. Причината е начинът, по който градоначалникът е изхарчил парите, събрани от такса битови отпадъци за 2010-а година. Окръжна прокуратура в областния град е отказала да образува досъдебно производство срещу монтанския градоначалник. С постановление на Апелативния съд в София от 27 февруари тази година е образувана преписка и документите от предварителната проверка са изпратени във Враца.

От вътрешните страници: "Арестуваха във Франция врачанин с 800 грама кокаин". В

рачанин е задържан на френското летище "Шарл де Гол". Оказало се, че 29-годишният мъж е българско муле и е погълнал 800 грама кокаин. Трафикантът на дрогата е закопчан при проведена международна полицейска операция на служители от отдел "Наркотици" - ГДБОП, съвместно с митнически и полицейски служби на Франция.

От стр.3: "Магистрати отчитат отлични резултати".

Отлични резултати за работата си миналата година отчетоха от Окръжния съд във Враца. само през 2011 година в храма на Темида са постъпили за разглеждане 1689 дела, от които 252 са останали несвършени в края на 2011 г. постъпилите граждански дела през миналата година са 1 072, включващи първоинституционни и въззивни, частно-граждански дела първа и втора инстанция, търговски и фирмени дела.