Кирил Рашков и внукът му свидетелстват по делото срещу убиеца на Ангел от Катуница
Кирил Рашков и внукът му свидетелстват по делото срещу убиеца на Ангел от Катуница / dariknews.bg/ архив
Ангел и Крстиян Рашкови
50750
Ангел и Крстиян Рашкови
Веселин Христов
  • Ангел и Крстиян Рашкови
  • Веселин Христов

С разпит на свидетели започна делото срещу Симеон Йосифов - шофьорът, прегазил и убил Ангел Петров на 23 септември вечерта в Ктуница. По искане на неговия адвокат Стефан Левашки делото се води по съкратено съдебно следствие. На голяма част от свидетелите показанията ще бъдат прочетени по протокол и няма да бъдат разпитани днес пред съда. Това са Кирил Рашков, внуците му Кирил Рашков - младши, Георги и Кристиян Рашкови, дъщеря му Събка Рашкова, синът му Ангел и други.

Цар Киро и внукът му Кирил бяха доведени в съдебна зала под конвой от пловдивския затвор. Двамата са осъдени с ефективни присъди за закани за убийство срещу Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчо и леля на убития Ангел. Синът на цар Киро - Ангел Рашков, е категоричен, че в нощта на убийството не е бил в Катуница, а в Пловдив. Веселин Христов обаче твърди, че именно Ангел е бил в центъра на събитията на 23 септември. По думите на Ангел Рашков близо 100 роми са били в Катуница на помен на брат му, а не както пише в обвинителния акт на Йосифов, че са организирани от сестра му Събка да респектират Веселин Христов и хората му.

Кристиян Рашков заяви пред медиите, че е подал жалба в прокуратурата за закани за убийство, отправени от Веселин Христов преди няколко дни. Той твърди, че е бил нападнат от Христов и още 30 души от Катуница в пловдивска дискотека миналата седмица. Според Веселин Христов Ангел Рашков е бил в центъра на събитията в Катуница на 23 септември. Христов е категоричен, че не езаплашвал Кристиян Рашков.

Днес ще бъде разпитан бащата на Ангел - Атанас Петров, който е частен обвинител по делото. Майката Веселина Димитрова също е частен обвинител, но не се яви на днешното заседание.