ВМРО-БНД издига за кмет на София Ангел Джамбазки
ВМРО-БНД издига за кмет на София Ангел Джамбазки / снимка: БГНЕС, архив

ВМРО-БНД издига за кмет на София Ангел Джамбазки. Решението на столичната организация на партията бе представено на пресконференция в БТА от Джамбазки, който е неин председател и заместник-председател на ВМРО-БНД.

Партията ще се яви на местните избори в столицата и със самостоятелна листа за общински съветници, каза още Джамбазки, пише БТА.

Според него на София е необходима административна промяна. Районите в столицата, които в момента са 24, са много и трябва да бъдат намалени, посочи той.

Ангел Джамбазки представи пред журналистите отчет за работата си като съветник в Столичния общински съвет и като председател на комисията по обществен ред и сигурност към СОС. Сред въпросите, с които се е занимавал, са създаването на общинска полиция, премахването на виетнамските общежития,подготовка и приемане на наредба за обществения ред и сигурността.

Общинският съветник посочи като едно от сериозните си постижения отпуснатото финансиране от общината на печатните издания на българите в Западните покрайнини и запазването на градинката пред Руската църква.