Станислав Рашков напусна Лидер, ВМРО го включва в листата си
Станислав Рашков напусна Лидер, ВМРО го включва в листата си / DarikNews.bg

Станислав Рашков напусна общинската организация на партия Лидер във Велико Търново. Като причина за своето решение той посочи несъгласието си с политиката на централното ръководство на партията, което влезе в коалиция с НДСВ. Рашков не приема решението представител на НДСВ да оглавява листата за общински съветници.

Партия Лидер трябва да има водеща позиция в коалицията и нейни представители трябва да заемат първо и трето място в общинските листи, смята Рашков. Той бе сред учредителите на Лидер във Велико Търново преди 4 години и бе член на Националния партиен съвет.

Рашков е прекратил членството си на 15 юли, но няма да излезе от политиката и ще работи за ВМРО. Двете политически формации бяха в обща група в Общинския съвет. Станислав Рашков ще бъде включен и в листата за общински съветници на ВМРО, като част от гражданската квота.

Станислав Рашков напусна Лидер, ВМРО го включва в листата си
netinfo

"Ние много ценим г-н Рашков като експерт и бизнесмен, затова го приемаме и включваме в нашата листа", коментира областният лидер на ВМРО Милен Михов. От своя страна Рашков призова всички симпатизанти, които по някакъв начин са разочаровани от партия Лидер, да гласуват на местните избори за кандидата за кмет на ВМРО Йордан Грозданов.

На местния вот във Велико Търново през 2003 г. Станислав Рашков се яви като самостоятелен кандидат за кмет, като тогава събра близо 5 000 гласа или 18% от всички гласували.