ВМРО Враца избира между три кандидатури за кмет
ВМРО Враца избира между три кандидатури за кмет / Дарик Враца

Три кандидатури за кмет на Враца бяха издигнати от членовете на ВМРО по време на общото събрание на общинската структура на партията. Засега обаче се оповестяват имената само на двама от кандидатите - областният и общински лидер Красимир Богданов и на  бившия директор на РДВР-Враца и настоящ общински съветник от ВМРО ген. Валери Стаменов. Третото име не се назовава, но според воеводите става дума за популярна сред врачанската общественост личност, не участвала до този момент в политическия живот.

Ген.Валери Стаменов

На събранието са приети и критерии за определяне на кандидатите за кметове и общински съветници, които се основават на честност, професионализъм и доказано отношение към българските традиции и национални ценности. От партията потвърждават изказаното още преди година желание да се явят на предстоящите избори самостоятелно.

Подкрепа за тях до този момент за изразили патриотични организации като Съюз „Защита", Национално движение „Достойни за България", редица граждански сдружения и инициативни комитети.