Директорът на фонд Земеделие ще посети Шумен
Директорът на фонд Земеделие ще посети Шумен / Дарик-Шумен

Среща-дискусия на тема „Развитието на селското стопанство в област Шумен" ще се проведе в хотел "Шумен". Тя се организира по инициатива на областния управител Димитър Александров.

Форумът се организира с цел популяризиране на държавната политика в земеделския и животновъдния сектор, както и възможностите за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Срещата ще бъде открита от областния управител Димитър Александров и от изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие" Светослав Симеонов. Темите за дискусия са  „Състояние на  животновъдството и приоритети за развитието му", „Програма за развитие на селските райони-мерки и възможности за участие на земеделските производители", „Гаранционният фонд-стъпка към стабилизиране на млечното животновъдство, възможности и механизми за подпомагане", „Финансиране на земеделски производители през 2011г. чрез предоставяне на кредити и субсидии от националния бюджет".

За  участие в дискусията Областна администрация  кани земеделски производители, животновъди  и всички, които проявяват интерес  към срещата, на която експерти от Министерството на земеделието и  храните и от Държавен фонд „Земеделие" ще представят информация по предварително обявените теми и ще отговарят на въпросите на участниците в срещата.

Срещата ще се проведе от 11ч. в зала Форум на хотел Шумен.