Зелен пояс ще обгради строителния обект на Аязмото
Зелен пояс ще обгради строителния обект на Аязмото / DarikNews.bg, Николина Пенчева

"Зелен пояс" ще обгради строителния обект на фирма "Кълвача Инвестмънт" АД, който се намира в парк "Аязмото". Инициативата е на местната структура на ВМРО и ще бъде осъществена през пролетта.

"Искаме да покажем на тази фирма, че ние, като граждани на Стара Загора, имаме други виждания за парка. Този парк е свещен", каза Кристиян Петков, член на Националния Изпълнителен комитет на ВМРО.

Според него това е една полезна инициатива, в която трябва да се включат повече граждани. По този начин вниманието на хората отново ще бъде фокусирано върху този проблем. Ресторантът в парк "Аязмото" може да бъде превърнат в музей на всичко, направено от Митрополит Методий Кусев.

"Ще покажем на инвеститори от такъв тип, че първо трябва да се съобразят с екологичните норми и интересите на гражданите, а след това със своите лични интереси", коментира Петков.

Той допълни, че ВМРО Стара Загора, заедно с неправителствени организации, обмислят да заведат гражданско дело, а в момента водят разговори с юристи.

От местната структура на движението обявиха още една инициатива. До 23 декември в офиса на ВМРО се събират детски играчки, които ще бъдат дарени на детската градина в село Хан Аспарухово.