Свиленград и Плевен заедно срещу дрогата по проект
Свиленград и Плевен заедно срещу дрогата по проект / netinfo

Свиленградското сдружение "Нашите деца могат" се включи с редица инициативи към проекта „Заедно срещу дрогата и насилието" на помощно училище „П. Р. Славейков" в Плевен.

"Основната цел на проекта е превенция на наркоманиите, насилието и въвличането в трафик на деца и младежи от България, Австрия, Испания и Турция", съобщи психологът на сдружението Юлия Илева.

По повод Световния ден за борба със СПИН - 1 декември и 5 декември - Международен ден на доброволеца учениците от свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон" и основно училище "Любен Каравелов" участваха в образователна дискусия под мотото "Важно е да се предпазим" проблемите на коварната болест.

За 10 декември - Международния ден за правата на човека, ще се проведе анкета, целяща да установи осведомеността и отношението на учениците към актуалния проблем на обществото ни - трафика на хора.

Ден по-късно в София ще се проведе национална работна среща по проекта на помощното училище в Плевен. На срещата Юлия Илева ще съобщи победителите в организирания от сдружението и помощното училище ученически конкурс за рисунка с послание на тема „Щастлив ден без насилие край мен".