Над 1500 ученици се включиха в проект МОГА
Над 1500 ученици се включиха в проект МОГА / Дарик Габрово, архив

 

Над 1500 деца на възраст от 7 до 18 години участваха в проекта на Община Габрово „МОГА" -Младежки Общински Граждански Активности. В продължение на 16 месеца, ученици от 13 габровски училища се включиха в клубове по художествени и спортно- туристически дейности. Провеждани са походи, спортни празници, здравни беседи, обучения по занаяти и традиции. Децата бяха активни още в планинското колоездене, играта пейнтбол, скално катерене, народно творчество и много други инициативи.

Целта на проекта бе да утвърди училищното пространство, като предпочитано място от младите хора за изява и прекарване на свободното време. Това се случи именно чрез разширяването на извънкласните и извънучилищни форми на обучение. Стойността на проекта бе около 290 хил. лева, с партньори на общината - СОУ "Отец Паисий" и Сдружение „Феър Плей" - Габрово.

Въпреки че проектът завършва на 18 декември, много от децата са изявили желание да продължат с извънкласните занимания в областта на театъра и спорта, както и с изучаването на танци и занаяти.