Е.ОН България стартира пилотен  проект „Енергия за децата”
Е.ОН България стартира пилотен проект „Енергия за децата” / Е.ОН България

 

Е.ОН България започва реализирането на програма „Е.ОН знание за енергията", като част от проект „Енергия за децата". Неговата цел е да повиши познанията на учениците за енергията и нейното използване по отговорен, разумен и безопасен начин. „Енергия за децата" включва четири модула: „Енергията у дома", „Енергията в нашия град", „Енергията в нашата страна" и „Енергията на света". 

В областите Силистра, Русе, Габрово и Велико Търново, Е.ОН България стартира пилотно с първия модул „Енергията у дома", предназначен за деца в трети и четвърти клас. Целта на програмата „Е.ОН знание за енергията" е да обхване поетапно всички училища на територията на североизточна България, каза Дария Манева, директор Комуникации в Е.ОН България и ръководител на проекта по време на посещението си днес в Габрово.

Компанията  поема всички разходи по отпечатването и разпространението на материалите, както и по проведените обучения. Бюджетът на проекта възлиза на 48 000 лева. До 20 ноември в област Габрово ще приключи обучението на 270 учители. Модулът ще обхване 25 училища, които включват 1882 ученици в трети и четвърти клас. Образователните материали са предназначени за работа в клас и съдържат 5 цветни информационни карти, 11 карти с упражнения и Сертификат по безопасност.

С цел по-пълно задоволяване на образователните нужди на децата в областта на знания за енергията, Е.ОН България работи активно с Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) и Регионалните инспекторати по образованието (РИО).