Кюстендил

Готови са първите нови менюта за храненето на децата в детските градини

15 ноември 2010 08:31 | Автор: Влади Владимиров

Готови са първите нови менюта за храненето на децата в детските градини
Рожден ден в детска градина "1- ви юни" © Влади Владимиров, архив  

Първите дневни и седмични менюта за храненето в детските градини в Кюстендил вече са изработени. В следващите дни предстои тяхното утвърждаване от кмета на общината Петър Паунов, коментира пред Дарик зам.- кметът Виктор Янев. Назначени са необходимите технолози към отдел "Образование и наука" и към Общинско предприятие "Ученическо хранене".

"Искаме да осигурим здравословно хранене на децата, съобразено с всички разпоредби на Министерството на здравеопазването. Не казвам, че досега храната на децата в детските градини не е била здравословна, но имаше някои пропуски", заяви Виктор Янев. Така всички деца от детските градини в община Кюстендил ще ядат еднаква храна.

От община Кюстендил не предвиждат увеличение на таксата за детските градини.Етикети: деца, хранене, детски градини, Община Кюстендил, Виктор Янев, менюта, технолози

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#9

ива петрова - 25.05.2011 г. 11:00:41

Две основни предпоставки да бъдем здрави са здравословното хранене и активното спортуване. За съжаление много често нито едното не се изпълнява. Тревожната тенденция по отношение на наднорменото тегло и затлъстяването сред българските деца продължава да се задълбочава. Според данни на Националния център по опазване на общественото здраве като цяло се регистрира снижаване нивото на физическа дееспособност сред децата. Много разпространени са свръхтеглото (средно 15%) и затлъстяването (средно 5%), като се установява тенденция за тяхното увеличаване. "Активни и здрави" е кампания на Фондация "Димитър Бербатов" и "Данон Сердика", която се ражда именно след осъзнаването на тази тъжна статистика. Целта й е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене. За повече информация за здравословното хранене, може да посетите сайта http://www.aktivniizdravi.bg/nutrition.php?id=6

#8

да спрем това безумие - 16.11.2010 г. 10:39:59

Мед. сестрата в 1-юни правеше разкошни менюта за децата и не е имало проблем.Сега технолог ще ги прави - само щатове за свои хора. РИОКОЗ и до сега ги проверява и удобрява.Знам от сигурен източник че за 1 - юни са били винаги без забележка.Докарвана храна в казани от някъде едва ли е добра алтернатива.

#7

Надя Славова - учител - 15.11.2010 г. 22:24:02

Менюто което казаха,че е изготвено от нов технолог е на таблото в детската градина на моето дете. Бих казала,че не е впечатляващо! Това,което се предлага до сега в детската градина е много "по-апетитно"- много салати и разнообразие. Ние като родители никога не сме имали забележки за количеството, качеството и разнообразието на меюто в детската градина. Дано да е за по-добро, но искрено се съмнявам!

#6

M - 15.11.2010 г. 14:42:16

А защо не питате родителите дали са съгласни с ,,кухня-майка,,?!?!Та нали нашите деца се хранят там!Питаха ли ни дали сме доволни от сегашното положение-аз лично да.В ,,Зорница,, всичко е много добро- и двете ми деца са там.

#5

ива - 15.11.2010 г. 13:38:25

Ако това е меню за детска градина,браво на новия технолог.Цялата седмица е на картофи,липсват салати.Изобщо не може да става дума за здравословно хранене на децата.Ако с това меню ще се хранят здравословно децата браво.Моля обърнете внимание на това меню.

#4

майка - 15.11.2010 г. 13:18:42

щом ще го готвят ученическо хранене не се надявайте на много хубава и качествена храна като се има предвид каква дават в училищата.

#3

``` - 15.11.2010 г. 10:45:49

нови безработни за града - браво на кмета

#2

Паунов - 15.11.2010 г. 09:38:14

...в "Алекс".

#1

мама - 15.11.2010 г. 09:25:33

и къде ще се готви тази храна ?

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още