Антоний Гълъбов: Проектът на Първанов е насочен към БСП
Антоний Гълъбов: Проектът на Първанов е насочен към БСП / снимка: БГНЕС, архив

Това, което видяхме вчера изглежда по-различно и е по-насочено към БСП, каза социологът Антоний Гълъбов пред БНТ за проекта АБВ на Георги Първанов. „Първоначално е изглеждал като отечественофронтовска организация. Изглежда в последните седмици се е наложила промяна и в някаква степен е имало нервност в залата по този повод", допълни Гълъбов.

От своя страна колегата му социолог Живко Георгиев, който е свързан с проекта на президента, заяви, че не е имало нервност в залата. Той отчете, че е хубаво да има хора от различни партии и опоненти в движението на Първанов, като даде пример със себе си, че не обича да разговаря само със съмишленици.

Гълъбов отчете, че президентът Първанов от конструирането на това правителство не е влизал в Народното събрание. Бави назначаването на ръководител на военното разузнаване, а се занимава с несвойствена за длъжността си работа. Социологът препоръча, Първанов да направи това, а не да издава луксозни книги за политиките си.

По повод на наново излязлото предложение за импийчмънт на Първанов Живко Георгиев каза, че то излиза от несериозно лице (бел.ред. Волен Сидеров) и не би искал да го коментира.