Библиотеката получи плакет Златен ритон
Библиотеката получи плакет Златен ритон / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Регионална библиотека "Дора Габе" Добрич получи плакет "Златен ритон" на Министерство на културата. Той бе връчен на директора Пенка Христова от Игор Чипев - началник сектор "Литературно наследство" във ведомството. Кметът на Добрич Детелина Николова удостои институцията с Диплом за цялостен принос в духовната съкровищница на Добруджа и България. Днес Библиотеката празнува 60-годишен юбилей, събирайки специалисти от цялата страна на тематична конференция.

За Дарик радио Пенка Христова съобщи, че в края на ноември библиотеката ще получи техника за оборудването на нов обучителен център. Информационният център на културния институт пък ще бъде разширен с още 15 места. Финансовото обезпечаване на проектите е по програма "Глоб@лни библиотеки - България".

От 2010 година стартира дигитализацията на фонда на библиотеката, припомни още Христова. Планира се през януари 2011 година да бъдат качени дигиталните копия на библиотечните документи в европейската електронна библиотека "Европеана". Така тези документи ще станат популярни и за цялата европейска общност, коментира тя.

По повод годишнината в Библиотеката е подредена архивна фотоизложба "Традиция, новаторство & 60 години".