Библиотечни специалисти се събират в Добрич
Библиотечни специалисти се събират в Добрич / Валентина Добринчева

Конференция под наслов "Библиотеката - желан партньор" ще се проведе в Регионална библиотека "Дора Габе". Тя е посветена на 60-ата годишнина от създаването на културния институт. На форума ще бъдат дискутирани актуални теми, свързани с дейността на съвременните български книгохранилища. Библиотеките ще бъдат разгледани като пространство за учене, набиране на информация, културни събития, социално партньорство.

В конференцията ще се включат библиотечни специалисти от областта и страната, партньори на ведомството и читатели. Сред лекторите са представители на Националната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий", Програма "Глоб@лни библиотеки - България", Българска библиотечно-информационна асоциация, регионалните институти от Шумен, Варна, Силистра, Разград, Велико Търново.

Събитието се открива в 9.30 ч. в сградата на библиотеката и ще приключи в 18.30 ч. с разглеждане на историческата изложба "Граници и съдби" в Художествена галерия. В 16 ч. на гостите ще бъде поднесен концерт от Български камерен оркестър "Добрич" с диригент Алексей Измирлиев.